Inför V75 på Romme

RÖCKLINGER BJÖRN PORTRÄTT 3.JPG

Röcklinger: ”Kommer göra ett topplopp”
– Jag tycker att jag har en rätt så bra chans. De andra är väl outsiders, säger Björn Röcklinger och hästen han tror mest på är 11 Indy Lane (V75-7/DD-2).
– Det är en bra häst och jag tycker att han har bra form. Han gjorde ett bra lopp senast och har känts fin efteråt, så jag hoppas och tror att han kommer göra ett topplopp. Han är ganska allround och kan gå både i rygg och gå fram tidigt.
7 Bottnas Explosive (V75-4) var jag rätt så nöjd med senast. Han hade jättedåligt läge och fick gå ganska tufft i spåren sista 600-700. Om man laddar upp honom innan kan han öppna ganska raskt men samtidigt har jag svårt att se att han ska nå ledningen, så snabb är han inte. Det finns lite vingelrisk men samtidigt kan han hitta ner om det blir lite hård körning från början. Medeldistans funkar bra.
12 Västerbo Highscore (V75-5) tycker jag har känts bra, rejäl och fin i båda loppen efter uppehållet. Senast blev det lite fel från början. Det blev lite trångt och jag valde att backa ner ganska tidigt. Men han gick att bra slutvarv och jag var nöjd med insatsen. Han har absolut inte toppform men han närmar sig i alla fall och borde ha gått framåt ordentligt eftersom han är mycket tränad men i lugna farter. Men som jag ser det i det här loppet är han egentligen helt bortlottad och jag är näjd om han gör ett bra lopp och tjänar pengar.